Bijuteriile pe care le creăm cu mult drag și o atenție obsesivă asupra detaliilor, în atelierul nostru din București, sunt lucrate 100% de mână. De la culesul și uscarea florilor, până la lustruirea finală înainte de a fi așezate în cutiuțele EmilyRay. De la demontarea ceasurilor vechi de peste 25 de ani, rotiță cu rotiță, până la completarea numelui tău în certificatul de garanție pentru livrare. Toate procesele și procedeele pe care le facem implică multă muncă manuală, astfel la final, indiferent dacă piesa ta face parte dintr-o serie mică, va fi unicată în felul său. Poate felul în care s-au așezat pufii de păpădie, poate floarea ta are o petală în plus sau în minus, poate o bulă de aer s-a așezat pe o rotiță de ceas exact că o picătură de ploaie. Noi nu le considerăm ca fiind defecte de manufacturare pentru că, exact ca și în natură, nimic nu poate fi perfect identic dând dovadă de unicitate. 

Bijuteriile EmilyRay sunt formate din: rășină, montura metalică și conținutul imortalizat. Să le luăm pe rând:


CALITATEA RĂȘINII

Rășina epoxidică este un produs sintetic care rezultă din amestecarea a două componente lichide ințial, baza și întăritor. În primele 20 de minute de la mixare, este posibilă adăugarea de flori, pigmenți, pilituri metalice, piese de ceas, bucăți de natură etc. La 48 de ore de la amestecare, rășina este perfect solidă și procesul chimic ia sfârșit. Din acest moment rășina este perfect sigură pentru purtare, inclusiv la copii și femei gravide. 

Poate fi purtată pe piele? - DA Rășina EmilyRay este testată dermatologic și este specială pentru bijuterii, poți sta liniștită în această privința. 

Rezistă la razele UV, va rămâne transparentă? - DA  Rășina EmilyRay are un grad mare de rezistență la razele UV, astfel dacă nu cumva îți uiți bijuteria pe pervazul geamului o vară intreagă, rășina va rămâne perfect transparentă pentru o perioadă foarte luuuungă și nu se va ingalbenii. 

Se va zgâria rapid? - NU Rășina este în termeni populari un "plastic dur" astfel, dacă intenționezi să porți de exemplu un inel în timp ce muți mobilă sau poate speli vasele cu un burete de sârmă, există posibilitatea să se zgârie usor. Însă, rășina EmilyRay este ușor flexibilă la nivel molecular și astfel este iertătoare cu micile tale neatenții. 

Se poate sparge? - NU Poate doar în cazul unei lovituri zdravene de ciocan. Personal, noi am încercat să spargem o sfera de rășina, însă nu am reușit până în acest moment. Chiar și la alipirea metalului de piesa din rășina folosim tot o rășina specială de prindere pe metal, astfel, incidența desprinderii piesei față de montură este foooarte mică. Daca cumva se intampla acest lucru noi iti punem la dispozitie service de reparație gratuit - citește despre garanție aici


CALITATEA METALULUI

La majoritatea produselor pe care le concepem admitem să folosim doar monturi din Oțel Inoxidabil, Argint 925 sau Argint 925 Rodiat. Aceste detalii sunt intotdeauna specificate in pagina de produs. Astfel, știm sigur că o foarte mare parte din clientele noastre (fără cele cu alergii stabilite la aceste metale) sunt în siguranță, fără degețele verzi cu depuneri de oxizi sau iritatii la urechi. 

Aceste metale își pot schimba însă culoare propie, pot pierde din luciu sau se pot înnegri. Acest lucru nu denotă o calitate slabă a metalului, factorii care influențează acest lucru pot fi atât externi cât și interni. Află mai multe despre Bijuteriile din Argint aici. Pentru monturile din Oțel Inoxidabil, aceste schimbări se produc foarte greu și nu este necesar decât o lustruire cu o cârpă uscată și moale. 

*hint - Îți dăm totuși un mic sfat, dacă îți plac inelele din metal comun și în urma purtării degetele tale rămân verzi, folosește un lac de unghii transparent pe toată suprafața interioară a monturii. Lasă-l să se usuce bine, acesta va fi barieră între piele și metalul respectiv. Poți utiliza acest truc și la tijele cerceilor. 

Alte metale pe care le folosim in monturile noastre sunt din Bronz sau suflate cu Bronz pentru clientele carora le place aspectul vintage. Insa ne asiguram ca acestea nu contin nichel sau cadmium in mix-ul metalelor de baza pentru a fi cat mai in siguranta.  


CALITATEA CONȚINUTULUI PRINS ÎN RĂȘINĂ

Plante Naturale -Dacă vorbim despre plante naturale, acestea sunt împărțite în două categorii: Cele vopsite după uscare pentru o culoare mai intensă și cele fără intervenții asupra culorii. 

Fiecare plantă naturală, după uscarea fără intervenții asupra culorii este supusă acțiunii razelor UV. Exceptând cazul în care ești un vampir, îți vei expune inelul la soare puțin câte puțin. Asta nu înseamnă totuși că mica ta plantă se va decolara foarte rapid. În cazul unei depozitari adecvate și a purtării responsabile, planta ta își poate schimba ușor nuața în decursul a câțiva ani. Însă, tocmai prin acest lucru natura este atât de frumoasă, perpetuum schimbătoare, dar perfectă de fiecare dată. Poți afla cum să ii oferi o viață cât mai lungă bijuteriei tale aici. 

Plantele care au intervenți asupra culorii, spre exemplu florile noastre de morcov sălbatic, original albe și îmbaiate în felurite culori vibrante, sunt protejate automat de acțiunea razelor UV. Folosim vopseluri cu un grad ridicat de rezistență UV, astfel acestea pot avea o durata de viață a culorii excepțional de mare. 

Piese din metal - Când vine vorba de micile curiozități metalice, piese de ceas, foițe metalice sau pilituri metalice, fiind încapsulate în rășină, fără contact direct cu aerul pentru a coroda, aceste piese nu își schimbă în nici un fel calitățile și pot avea o durată de viață extrem de lungă. 

Rășina colorată sau pigmenții de culoare - Rășina este inițial un lichid transparent, care, împreună cu intaritorul și pigmenții speciali pentru aceasta pot transforma rășina într-o pleiadă de culori, de la nuanțe fine translucide până la culori puternice mate. Acești pigmenți sunt și ei expuși la intervențiile razelor UV. Însă, ne străduim să lucrăm cu produse cu un grad cât mai ridicat de rezistență UV pentru ca tu să te bucuri cât mai mult timp de bijuteria preferată. 
In final, cat de durabile sunt bijuteriile EmilyRay?
Pentru că noi încercăm să facem o treabă cât mai bună, din puncte de vedere al calității manufacturii și a materialelor, totul se rezumă la cât de mult îți vei iubi bijuteria având grijă de ea când o porți și cât de atentă vei fi cu depozitarea acesteia. Astfel, durata de viață va fi una luuungă!  Citeste despre ingrijirea bijuteriilor EmilyRay aici