Florile - sunt adesea o reprezentare a unui moment special. Nunțile sunt unul dintre cele mai interesante momente în care frumoasele flori, montate în aranjamente sau buchete, sunt prezente. Desigur, le-ai ales cu drag și multă atenție, însă pe cât de frumoase sunt florile tale, acestea se vor ofili în câteva zile. Ce poți face în acest caz? Află mai jos!
Dacă îți dorești să păstrezi "vie" o bucățică din amintirea lor, EmilyRay îți poate crea o bijuterie specială, atemporală, pe care o vei putea dărui chiar și generației viitoare.

Putem transforma in bijuterii florile de la orice ocazie pe care ai dori să o amintim. Baby showers, aniversări sau poate pierderea unei persoane dragi, florile conservate te pot ajuta să prețuiesti acele amintiri pentru totdeauna.

Îndată ce trece evenimentul, apucă-te de uscarea acestora cât mai curând. Uscarea florilor se poate face chiar și din confortul casei tale, există astfel 3 variante:Uscarea clasică prin presare

Presarea este una dintre cele mai simple metode de conservare a florilor. Deşi nu este o modalitate rapidă, întregul proces durând chiar şi o lună e zile, tehnica nu necesită mult efort.  După ce îndepărtezi toate tulpinile florilor, deschide o carte groasă la mijloc şi pune două prosoape de bucătărie sau două coli de hârtie sugativă între paginile cărţii, apoi amplasează floarea pe mijloc, presând ușor în poziția finală de presare. Peste carte poți așeza un obiect greu sau alte câteva cărți. În timp, prosoapele sau hârtia sugativă va absorbi umezeala din floare. Lasă florile să stea așa pentru o zi, maxim două, apoi mută-le într-un nou set de foi uscate. Dacă le lași prea mult în același mediu, florile își vor pierde din vitalitatea culorii, din cauza umezelii extreme care se adună în foile între care sunt presate. Prin mutarea lor într-un set de foi sugative sau prosoape de bucătărie uscate, culorile florilor sunt păstrate vii. Verifică apoi florile o dată pe săptămână şi schimbă iar foile dacă este nevoie.


Metoda Fierului de călcat

La fel ca și metoda precedentă, această metodă presupune mai întâi așezarea florilor între două straturi absorbante de hârtie prosop de bucătărie. Odată florile așezate, încălzește fierul de călcat la o temperatură mai scăzută, fără a pune apă în el. Pasul următor presupune apăsarea foilor care conțin florile cu fierul de călcat. Apasă câte 15 secunde, apoi fă o pauză până se recește hârtia. Continuă procesul până când florile sunt presate și uscate.  Dacă folosești această metodă, este foarte important să ții cont de anumite aspecte:

  • Fierul de călcat nu trebuie să fie încălzit la maxim, întrucât vei supraîncălzi floarea și se va muia.
  • Fierul nu trebuie să conțină apă, întrucât aburul va umezi hârtia și-ți va ruina procesul de uscare a florilor.
  • Stratul de hârtie trebuie să fie destul de gros, pentru a putea absorbi cât mai multă umezeală și pentru a preveni ca prea multă căldură să ajungă la flori.
  • Uscatul florilor cu fierul de călcat este ideal pentru plantele a căror petale sunt subțiri (trandafiri, lalele), însă pentru florile cu petale groase (crinul) nu este cea mai bună metodă.
  • Uscatul florilor cu fierul de călcat este un proces de durată din cauza pauzelor frecvente pe care trebuie să le faci.

Metoda Cuptorului cu microunde

Folosirea temperaturilor mari pentru uscarea florilor va face ca acestea să prindă culoarea maro, însă dacă ai nevoie urgentă de flori presate, poți folosi cuptorul cu microunde pentru a grăbi procesul de uscare.

Trebuie să folosești două plăci de ceramică sau de gresie și câteva benzi de cauciuc care să le țină lipite. Așează florile între două straturi de hârtie prosop de bucatarie și apoi între plăcile de ceramică. Încălzește plăcile de ceramică pentru 30-60 de secunde și apoi lasă-le să se răcească. Continuă procesul până când florile sunt presate și uscate. Încearcă prima dată cu câteva flori pe care poți risca să le pierzi. 


Metoda cu Silica Gel

Dacă îți dorești florile în formă intactă, fără a le presă poți folosi această metodă.

Procesul acesta poate fi rapid în functe de tipul florii. Însă, în cadrul acestei tehnici trebuie să fii mult mai atent la flori. În cadrul procesului, florile pot fi uscate mult prea tare şi se pot dezintegra. Pentru această tehnică ai nevoie de un recipient şi de silica gel. Aceste grăunțe absorbante se pot cumpăra online. Pe fundul unui recipient cu capac etanș trebuie amplasat un strat de silica gel, apoi trebuie să așezi florile într-o poziție cât mai naturală, apoi poți completa cu silica gel până la acoperirea totală. După câteva zile, florile ar trebui să fie uscate.  Pentru mai multe detalii poți găsi filmulețe descriptive pe YouTube. Îndată ce florile sunt uscate, ne poți contacta pentru o solicitare de bijuterie personalizată, noi te vom ajuta să hotărăști forma bijuteriei; fie cercei, pandantiv, brățară sau inel. Te vom informa cu privire la transportul florii și cum trebuie să pregătești pachetul încât floarea să ajungă la noi în stare perfectă. Deasemenea vei putea să primești poze pe tot parcursul procesului pentru a te bucura împreună cu noi de nașterea unei amintiri de neuitat.